20 Mart 2018 Salı

TEBESSÜM😊

TEBESSÜM😊


   Büyüdükçe o güzel ifadeyi göremiyorsak yüzümüzde… Bir durup düşünmeli. Hemşerim bu yolculuk nereye? Tersinden mi kalktın düzünden mi ? Ne bekliyorsun bugününden bilemem. Küçükken ayakkabılarımızı ters giydiğimiz zamanlarda tebessüm ederdik. Ve sonra büyüdük. Sahi tersinden kalkmak dedikleri, kimin icadı? Ah bu büyükler… Sanırım küçük şeylerle mutlu olurken daha büyüktük.

Güneş kimin için doğuyor? Yağmur kimi mutlu ediyor? Köpeklerle kim selamlaşıyor? Bir elma için kim şükrediyor? Âşık olmaktan, sevmekten kim korkmuyor? En önemlisi yüreğinden gelerek kim tebessüm edebiliyor?

Çok soru sordum biliyorum. Tebessümü ve birçok güzelliği çocuklardan öğreniyoruz. Ve en çok soruyu onlar soruyor. Hepimizin bir yarası var. Dirseğimizin ya da dizimizin yarası gibi değil. Bu yaralarımızın bir kısmını, büyüklerimiz zamanında öperek iyileştirdi. Büyüdük ve yaralarımızı gizlemek zorunda kaldık. Yaralarımızı zaman zaman bir tebessümle kapattık.😶


İç dünyamızın iki yüzünü de görmek için hayali bir gezi yapalım mı? 🙋

Gittiğimiz yerde bildiğimiz tüm arabesk şarkılar çalıyor. Hatta ilk çalan şarkı Hakkı Bulut’tan “Ben tövbemi geri aldım” 🙈 Işıklar kapalı, içerisi zifiri karanlık ve şarkı çalıyor.

“Nasıl elveda demişim
Benim gibi içenlere
Bir kalpsize kapılıp ta
Her gün acı çekenlere
Ben tövbemi geri aldım
Tanrım sen bağışla beni

“Allah Allah nasıl bir yere geldik arkadaş” diyebilirsin. Korkma alem falan yapmayacağız.😄 Işıklar yavaş yavaş yanıyor. Duvarlarda bir dünya fotoğraf var. Her bakan kendi fotoğraflarını görüyor. Şuanda seni göremiyorum rahat ol ve duvarlara bak. Ben kendime bakıyorum. Burada yüzümün asık olduğu milyonlarca fotoğrafım var. Bu fotoğraflar hayatımdaki anları temsil ediyor. Çoğu zaman unutmuşum gülmeyi :) Kameralara gülümserken, hayata gülümsemeyi unutmuşuz sanırım. Bu arada şarkı bitmiş yeni bir şarkı çalıyor. Müslüm Gürses’ten “Sigara”

“Aslında ben de isterim emeklemeden koşmayı
Dünyanın her yolunda yürüyüp kaybolmayı
Aslında ben de isterim düşünmeden konuşmayı
Küçük bir oyun içinde önemli kişi olmayı
Aklımdan geçen sözler kalbimden gelen sesler
Hepsi bir orman oldu bir kibritle yok oldu

Ben sigara dumanının altında
Yana yana en so….”

İyice arabekse ve melankoliğe bağlıyoruz.  Etrafta ne sigara ne de jilet var.🙊  Her bir fotoğraf kağıt kesiği gibi geliyor yüreğine. Ciğerin doluyor, boğazın düğümleniyor. 🙇
Tamam, merak etme burada çok kalmayacağız biraz daha bakalım kendimize. Ne için canımızı sıktık, ne için boşa üzüldük bakıp ders almaya çalışalım.

İç ses(imiz): “ Ne kadar gereksiz yere üzmüşüm kendimi, bunun için mi üzülmüşüm. Değmez ,değmez hiçbir şeye. Şarkıda bitti yenisi çalmadan çıkabilsek bari…😏

Azer Bülbül: “ Kurşun Yedim” 🙌

Kurşun yedim sol yanımdan 
Yaralandın mı? hey can yaral

İçimizi titreten bu şarkıdan sıyrılmak için ortamı değiştiriyorum. 😀

İlk gittiğimiz yere benziyor. Bazı farklılıkları da yok değil, mesela ışıklar yanıyor ve çok güzel bir müzik çalıyor. Oh be derin nefes alalım değil mi? 😉

Nursan Alcam: “Hayat Sevince Güzel”

Sevince kalbimizde
Umutlar çiçeklenir,
Kötülükler kaybolur
Karanlığa gizlenir.

Hayat sevince güzel,
Sevince tatlı günler,
Bir kuşu kelebeği,
Bir taşı sevin yeter.



Bu arada yeni fark ediyorum duvarda milyonlarca gülümseyen fotoğraflarım var. Senin de yüzün gülüyor sanırım sende benim gördüklerimi görüyorsun. Ne güzel anılar varmış vay be diye iç çeker gibiyiz. Yeğenimi ilk gördüğümde ki heyecanım, köpeğimle oynarken, arkadaşlarımla şakalaşırken, âşık olduğumdaki hallerim. Ne güzel günler geride kalmış. Nasip olursa ne güzel günlerde yaşanacak değil mi? 😊 Bu arada sende tebessüm ediyorsun, neler görüyorsun bilmiyorum. 

Duvarda açık mavi tonlarında büyükce bir yazı beliriyor, sanırım bu hikayede burada bitecek. “SON” yazmadan önce bir şey söylense güzel olur.



HER ŞEYİN SONUNDA BİR TEBESSÜMLE ÖZETLERİZ HAYATI… AMA ACI, AMA TATLI. UMUTLAR İÇİN KÜÇÜK BİR TEBESSÜM OLMALI 😊



Son bir şarkı dokunsun yüreklere...

Fatih Peşmen ve Gizem Akın:  “Tebessüm”


İstedim ki sokakta
Asık suratlı kalmasın
Büyükler büyüdükçe
Gülmeyi unutmasın

Bir merhaba ile selamladım insanları
Okul yolunda gördüğüm minik karıncayı
Yaşım küçük ama içimdeki kıpırtıyı
Biraz neşe katıp büyüklere size veriyorum

Hayat gülünce çok güzel
Hayat gülünce çok güzel

O kapkara bulutları
Dağıtıp atmalı
Herkesin yüzünde
Bir küçük tebessüm olmalı






SON 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder